Hoe zorg je ervoor dat mensen gezonder gaan eten en meer gaan bewegen?
Voor het Voedingscentrum ontwierpen wij de: Wat eet en beweeg ik truck.
Een op maat gemaakte vrachtwagen die dwars door Nederland gereden heeft. Hierin konden mensen op een leuke manier digitaal hun dagelijks patroon van eten en bewegen doorlopen en verbeteren. Succesfactoren van dit concept waren: fun, op maat, naar de mensen toe en samenwerking met externe partners ( Nintendo en Menzis). Uit een effectstudie is gebleken dat mensen na een bezoek aan de truck veranderingen doorvoerden in hun dagelijkse eet en beweeg gedrag. Video van de bus in kwaliteit uit 2008 😉

Behavioral design componenten: Motivatie: opvallend, nieuw ; Mogelijkheid: komt naar je toe; Trigger: persoonlijk advies.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply