In 2017 heb ik voor een jaar in NYC gewoond. Als bijbaan was ik bike tour-guide voor Nederlandse toeristen. De ideale baan voor iemand die even helemaal iets anders wil doen.
Om te zorgen dat ik er ook nog wat mee verdiende was mijn doel om  Nederlanders op z’n Amerikaans te leren ‘tippen’ (18-25%). Met een aangepast intro praatje, humoristische posters bij de ingangen en het meegeven van een persoonlijke polaroid lukte het mij om mijn tipgeld te verdubbelen.

Behavioral design componenten: Motivatie: Sociale druk;  Mogelijkheid: Je weet nu wat je moet geven; Trigger: Polaroid mee geven.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply