Hoe maak je doneren leuk? Nou door er iets voor terug te krijgen, in dit geval een paar extra snooze minuten.  Voor STOP AIDS NOW! ontwikkelde wij de Ik slaap now! app. Door op snooze te drukken kreeg jij 5 minuten extra slaap en doneerde je automatisch 0,25 cent aan STOP AIDS NOW!

Resultaten: Bij de introductie van de app kreeg deze veel media aandacht. Inmiddels is de app al meer dan 10.000 keer gebruikt, hebben mensen 50.000 minuten extra kunnen slapen. Maar het belangrijkste is dat STOP AIDS NOW! zowel eenmalige giften heeft ontvangen als vaste donateurs heeft mogen verwelkomen in de strijd tegen hiv/aids.

Behavioral design componenten: Motivatie: Herkenbaar, eenvoudig; Mogelijkheid: gratis; Trigger; introductie als de klok verzet wordt.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply