Waarom zou iemand geld doneren om een probleem op te lossen dat niet zijn of haar eigen probleem is? Het antwoord is simpel: dat doen ze niet. Tot je het vanuit persoonlijk oogpunt bekijkt. We deden dat door 41 First World Problem Pills te maken. Verleidelijk ontworpen medicijnpotten gevuld met pepermuntjes, die de oplossing bood voor ogenschijnlijk onbeduidende, maar herkenbare dagelijkse problemen. Behalve dat ze helemaal nietszeggend waren. De totale opbrengst ging naar daadwerkelijke hiv-medicatie.

Een vraag om een donatie omzetten naar een aankoop

Ons gedragsonderzoek heeft aangetoond dat mensen bereid zijn om geld uit te geven voor een goed doel, zolang het ze maar een leuke ervaring biedt. De eerste probleempillen waren ontworpen om te delen (ze zagen er cool uit en maakten je aan het lachen) en kopen (ze waren perfecte geschenken). Door de menselijke psychologie als uitgangspunt te nemen, veranderden we een saaie donatie in een opwindende aankoopwens. En het ging van start. Als een speer

Succes factoren

We werkten nauw samen met het Aids Fonds. Samen vormden we een team en werkten niet in de typische relatie tussen klant en bureau. Daarnaast laten we data ons de weg wijzen. We hebben geen eindproducten gemaakt, maar standaardcontainers besteld en de labels ter plekke geprint. De data gebruikten we om te optimaliseren. Als klap op de vuurpijl behandelden we dit project als een start-up. We huurden een pop-upwinkel voor twee weken en integreerden wat we leerden van het luisteren naar echte klanten naar onze webwinkel.

Behavioral design componenten: Motivatie: Leuk om te geven!;  Mogelijkheid: Niet te duur;  Trigger; Die pillen die jou aanspreken!

Bewaren

Bewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply