Om mensen aan te sporen zich sneller te laten testen op hiv organiseerden wij voor Soa Aids Nederland en Aidsfonds de Hiv test-week. Met de slogan ‘Met hiv kun je lang en gezond leven, maar alleen als je weet dat je het hebt’ wilden we het Amsterdamse publiek oproepen zich te laten testen in de test-week.

Om de campagne extra onder de aandacht te brengen bedachten we het test bushokje. We riepen mensen op om hun hand tegen het glas van het bushokje aan te houden om zo te testen op hiv. Direct nadat ze dit deden ontvingen ze de boodschap dat testen op hiv eenvoudig is, maar helaas nog niet zo eenvoudig. Ze ontvingen de dichtstbijzijnde test locatie.

Resultaat van de campagne: landelijke media aandacht en meer. dan 1000 mensen die in de testweek zijn langsgeweest voor een hivtest

Behavioral design componenten: Motivatie: spannend, nieuwsgierig; Mogelijkheid: Je staat er nu toch; Trigger; plaats hier je hand.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply